Mina föräldrars traditioner eller min egen vägg

I mitt hemland, Kanada, mest av traditioner är inte så olika än Sverige. Likväl, där finns många olika kulturer i Kanada, eftersom människor kommer från många olika lander. Jag tror att det finns många föräldrar som sager att deras barn måste göra som föräldrars ville. Lycklig, mina föräldrar vill bara att jag kommer att bli frisk och glad och snäll. Jag redan följ inte deras traditioner: de är (och derasföräldrar var) katolik men jag var inte gift i kyrkan. Jag har också ingen barn, och det är inte så katolik.

Det är bra när man kan välj själv vad man ska göra. Men det är också bra att lära och följ hemlandets traditioner, så kan man ha kulturella identitet. Ibland är det bra att göra någonting för din familj. Till example, jag är vegetarian men på thanksgiving och jul äta jag lite kalkon som min mamma har bakat. Det är en lite uppoffring men det göra alla glad (även mig!)

This entry was posted in Journal. Bookmark the permalink.

Comments are closed.