En upplevelse jag aldrig glömmer

Trött men glad

I augusti 2009 åkt jag till Račice i Tjeckien for drakbåts VM. Jag paddlade på Kanadensiskt laget för 500m tävla. Det fanns många jättebra lag: Kina (som har uppfann drakbåt), Filippinerna (som skickas deras militär), USA och Australien (som har mycket pengar för idrotts), Ryssland och Tyskland (som har många bra kanotidrottsmänn).

Det var ganske varm med lite vind när vi vänta på linjen. Vi hade en jättebra börja, och vi känd starka på mellan av tävla. Jag tror att vi visst att vi kunde vinna med 100m kvar… vi tryckade på en stor slut… och vi vinnade med en halv båt! Tidigår gick jag till två andra drakbåts VM: 2006 i Toronto och 2007 i Sydney. Jag fått medalj på bade, men 2009 i Račice var den bäst!

Vi vinnade den har tävling med 3 sekunder – du kan titta på resultat för varje lags tid. Du kan också titta  på filmen på youtube. Jag sitta sjätte på höger sedan. Jag var för trött för firar mycket, men några av mina kompisar dansade… kanske de måste arbeta mer nästa gång!

This entry was posted in Journal. Bookmark the permalink.

One Response to En upplevelse jag aldrig glömmer

  1. Bridget says:

    I love that: if they have enough energy left for dancing, then they have to work harder next time. You rock, Catherine. It’s really cool to see you communicating in such a foreign language. Well done.