45km Klar!

Då sprinta jag till målen!

På tisdags gjörde jag HalvVasan, en längskidor tävling som började i Oxberg och slutade i Mora. Innan start var jag lite oroligt eftersom jag hade inte tränat för mycket. Man rekomenderas att du träna 250km innan tävling, men jag tränade bara 95km. Jag är inte riktigt duktigt på längskidor (jag har bara lite balans) , men jag ville prova någonting ny och jag ville känna lite ‘svensk’ när jag gjörde en typiskt svensk aktivitet.

Tävling gick jättebra, faktiskt. Väder var fint, snö var mjuk, spår var ganska bra, och jag ramlade bara en gång. Jag var ganska snabbt, mycket snabbare än jag trodde. Jag klarade 45km i bara 4 timmer 8 minuter. Idag (torsdag) är jag lite öm och stel, men inte så mycket än du tror. Nu är jag motiverad för en andra utmaning, så jag tror att jag ska träna för Gävle’s HalvMarathon på 8de mars. Vill du träna också? 😉

I andra skidor nyheter, igår vinnade Kanada deras första VM guld på längskidåkning! Devon Kershaw och Alex Harvey vinnade mäns par staffet i Holmenkollen i Oslo. Du kan titta på tävling här. Det fanns ganska mycket dimma, men vad spännande ändå!

Har du skidorsugen nu? På söndag kommer full Vasaloppet. Du kan titta på tävling på SVT, eller du kan göra en ‘Vasaspinpass’ på Friskis och Svettis… där kan du också prova blåbärssoppa och kardemmuma bullar. 🙂

This entry was posted in Journal. Bookmark the permalink.

One Response to 45km Klar!

  1. Graham says:

    Jättebra jobbet, grattis!

    Forsta VM guld till Kanada är fantastisk!

    (Jag tror halvmarathon är 8 maj, inte mars.)