Min helg på svenska

You’ve read about our long weekend activities in English, now see how much simple Swedish you can understand.  Following is my Swedish writing assignment for the week.  Tonight I’ll find out how many mistakes I made.  Hopefully I’ll have less verb tense errors than last time, but invariably there will be a number of English word order problems along with use of the wrong prepositions.

På torsdag, min fru Catherine och jag gick till Åland i bus sedan båt.  Vi gick Gävle klockan halv åtta i morgonen och kom vi tillbaka klockan fem i eftermiddagen.  Vi såg flera ny städer från bussen och gjorde oss forsta båt rida på Östersjön.  Vi också köpt taxfree alkohol och mat på båten.

På fredag vi gjorde en spinpass i gymmet och gjorde ett träningspass.  I eftermiddagen gick vi till parken och sedan träffade våra vänner Elja och Hasse på Harry’s för en öl på uteplatsen.

På lördag vi också gjorde en spinpass i gymmet i morgenen.  I eftermiddagen hjälpt vi Catherine:s arbetskompis Eva till med hennes trädgård.  Catherine planterade blommorna och kryddor och jag flyttas stenar på gården.  Eva lagt middag för oss och åt vi ute på uteplatsen.  Efter middag gick vi till en trettiotreårsfödelsedagsfest för vår kanadensare kompis Richard. Vi åt en mycket trevligt kak och drack bra vin.

På söndag, vaknade vi klockan åtta och lagt scones.  Vi tog med cycklar till Hemlingby och sprang vi en mile med våra kompisar Jennie, Richard och Hasse.  Efter springa, gick vi tillbaka hem och gjorde fika av kaffe, apelsinjuice, och scones med våra kompisar.  Resten av dagen avslappnade vi.

Det var en mycket bra helg!

2 Comments

 1. In case anyone is keeping track, below is the corrected version of my text. As expected there were a number of preposition errors and a few verb conjugation issues, but nothing too serious. In Swedish you say ‘in Friday’ and ‘on the afternoon’ – apparently Swedish kids learning English mess up their prepositions too so I don’t feel too bad.

  I torsdags åkte min fru och jag till Åland med båt. Vi lämnade Gävle klockan halv åtta på morgonen och kom tillbaka klockan fem på eftermiddagen. Vi såg flera nya städer från bussen och gjorde vår första båtresa på Östersjön. Vi köpte också taxfree alkohol och mat på båten.
  I fredags gjorde vi ett spinpass i gymmet och ett träningspass. På eftermiddagen gick vi till parken och sedan träffade vi
  våra vänner Elja och Hasse på Harry’s för en öl på uteplatsen.
  I lördags gjorde vi också ett spinpass på gymmet på morgonen.
  På eftermiddagen hjälpte vi min frus arbetskompis Eva med hennes trädgård.
  Min fru planterade blommor och kryddor och jag flyttade stenar på gården.
  Eva lagade middag åt oss och vi åt på uteplatsen. Efter middagen gick vi till en trettiotreårsfest för vår kanadensiske kompis Richard. Vi åt en mycket trevlig tårta och drack gott vin.
  I söndags vaknade vi klockan åtta och lagade scones. Vi cyklade till Hemlingby och sprang en mil med våra kompisar Jennie, Richard och Hasse. Efter löpningen, gick vi hem och fikade kaffe, apelsinjuice, och scones med våra kompisar. Resten av dagen kopplade vi av.
  Det var en mycket bra helg!

Comments are closed.